Praktyki odbędą się w ramach projektu:
„Hotelarze i restauratorzy- zawody przyszłości. Dobre praktyki greckich hotelarzy i restauratorów szansą na rozwój branży” nr 2017-1-PL01-KA102-037117 realizowanego w ramach programu POWER konkurs 2017, „Ponadnarodowa mobilność uczniów i absolwentów oraz kadry kształcenia zawodowego" na zasadach Programu Erasmus+ Kształcenie i szkolenia zawodowe
Projekt skierowany jest do uczniów klas kształcących się w zawodach technik żywienia i usług gastronomicznych.
Główne cele projektu:
- nabycie przez uczniów nowych doświadczeń zawodowych w międzynarodowym środowisku pracy;
- wzrost umiejętności w zakresie posługiwania się językiem angielskim szczególnie branżowym;
- pogłębienie wiedzy teoretycznej uzyskanej w szkole,
- uzyskanie walidacji nabytych umiejętności uczestników podczas stażu poprzez dokumenty Europass Mobilność.
Warunkiem uczestnictwa jest wyrażenie chęci uczestnictwa w projekcie poprzez złożenie formularza zgłoszeniowego w wersji papierowej do koordynatora projektu: Pani Olgi Biernackiej.
Formularz zgłoszeniowy dostępny jest do pobrania w sekretariacie szkoły.
Rekrutacja jest przeprowadzana w formie konkursu. Do konkursu mogą przystąpić osoby spełniające poniższe wymagania:
- są uczniami/absolwentami szkoły
- kształcą się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych
- uzyskują pozytywne oceny z przedmiotów zawodowych;
- wykazują zainteresowanie zawodem w danej branży.
- cechuje ich nienaganne zachowanie (osoby z zachowaniem nagannym nie mogą wziąć udziału w rekrutacji).
Termin składania zgłoszeń do 5 stycznia 2018 r., godzina 16.00. Po tym terminie zgłoszenia nie będą już przyjmowane.
Szczegółowe informacje o projekcie udzielane są w sekretariacie szkoły oraz przez Koordynatora projektu Panią Olgę Biernacką i Kamilę Bogacz Bugaj